Siirry pääsisältöön

Syysiltoja ja paljon lyhtyjä... Joulua tässä jo odotellaan

Elokuussa Harjunmajassa, Kiiliän krouvissa, päästiin viettämään isännän 50v juhlia. Pahoittelut naapureille vielä näin jälkikäteen aiheuttamastamme mahdollisesta meluhäiriöstä. Eipä olisi isäntä aikoinaan uskonut, että 50 vuotisaamuna Huittulasta herää. Kiitos kaikilla kanssamme juhlijoille!
Mutta onhan tuo isäntä täällä Huittulassa varsin onnellinen, kun pääsee itseään toteuttamaan kaikenlaisen puuhastelun merkeissä.





Yksi tärkeimpiä "pikkupuuhasteluja" keittiön lisäksi oli tietysti tuo sisävessa. Kyllä on emäntä nyt lopputulokseen tyytyväinen. Vaikka loppusilausta vielä odottaakin, mutta on tuo kiva jo nyt!
Niin keittiön kuin vessan viimeistelyt ovat sitten varmaan niitä talven sisähommia, näin ihanassa syksyssä, kun on parasta viettää aikaa ulkona!




Wc tehtiin vanhan paikalla ja sisustuksessa käytettiin myös hyödyksi kierrätettynä mm. emännän mummon wanha Tikkakoski ompelukonepöytä, josta tuli ns.allaskaappi/pöytä ja peili on kotoisin Viranmaasta Liedon Kallen vanhasta saunasta irronnut ikkunan poka.

Isännällä riittää puuprojekti ja emäntä viihtyy haravan varressa. Joskin tällä viikolla isäntä hankki lehtipuhaltimen, koska uudesta sepelipihasta havunneulasia ei vain kertakaikkiaan pysty haravoimaan. Siinä tulee päällimmäinen sepelikerros mukana.
Salaisuuksien puutarhassa alkaa nyt pienimuotoinen raivaus pystyyn kuolleista hedelmäpuista, kun nyt ensimmäisenä kesänä nähtiin, mihin puuhun tulee lehtiä ja marjoja ja mihin ei. Pääasiassa ei tullut...



Jotta jouluna saataisiin nauttivan Harjunmajan tunnelmasta lämmöllä, teki isäntä ratkaisun ja päätti, että laitetaan uudet ikkunat vielä ennen joulua. Pari tarjousta pyydettiin ja Pihla-ikkunat päätettiin hankkia. Tilaus on tehtaalle lähtenyt ja ennen joulua pitäisi päästä asettelemaan verhoja ikkunaan.

Naapurimökin rouva lähti syksyn tullen "isolle kirkolle" ja kysyi, otammeko hänen kauniisti kukoistavat kesäkukat syys/talvihoitoon. Ja otettiinhan me. Niin upeasti edelleen kukoistavat! Pelargonioitten talvehtiminen vähän huolettaa, että kuinka käy, mutta ainakin yritämme parhaamme. Ehkä tehdään uuteen sisävessaan joku pelargonioitten talvehtimisnurkka. :-)
Ensiviikolla, Puun päivänä, sytytetään Harjunmajan edesmenneelle emännälle, Allille, kynttilä. Ja koko syksyn Harjunmajalla loistaa erilaisissa lyhdyissä kynttilöitä. Vanha mäntykin sai pienen syysvalaistuksen.
Sitä isännän jouluvalaistusta odotellessa...



Kommentit

  1. Voi kun kiva päivitys. Miten olikaan päässyt menemään ohi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Niin meni pandemiavuosi, mutta Harjunmajassa elo on varsin turvallista!

 Mitä tehtiin Harjunmajassa erityisen paljon vuonna 2020... Etätöitä! Kyllä, emäntä sekä opiskeli että teki etätöitä Harjunmajan turvallisella karanteeni alueella niin kesällä kuin syksyllä.  Toki tehtiin myös paljon muuta, esimerkiksi yrttien kasvatusta. Emäntä ihan itse, omin pikkukätösin näppärästi nikkaroi kierrätysmateriaaleista > kuormalava, vanhoja ikkunoita, vanha hyllyn pätkä ja purkulautaa.... yrttilaatikon. Laatikossa kasvoi rosmariinia, oliiviyrttiä ja basilikaa. Viereisessä yrttilaatikossa kasvoi ruohosipuli, lipstikka ja huikea suklaaminttu.  Suklaaminttu kasvoi niin upeasti, että sitä saatiin kerätä useampi sato kesän ja syksyn aikana.  Basilika kasvatettiin itse siemenestä, mutta muut yrtit ostettiin Valkeakosken torilta forssalaiselta taimimyyjältä, jolta jo edellisenä vuotena oltiin ostettu hyvälaatuisia taimia.  Laatikoiden vierestä löytyy vielä maasta mäkimeiramia sekä sitruunamelissaa.  Kaikista näistä yrteistä ollaan nyt talven keskellä saatu nauttia ihania yrt

Ny se o valmis! Tulkoon tuiskut ja tuulet, sateet tai porottavat auringon säteet!

Jaa, että mikä on valmis?! No Harjunmajan uusi uljas katto - tai, korjattakoon sen verran, että katto on kyllä muilta osin sama, kuin ennenkin, mutta siinä on uudet komeat kattotiilet ja tietysti ajanmukaiset rännit. Mutta on se sitten komee!! Ja kun Kattokeskus sitten viimein pääsi ihan pihaan saakka, niin homma kävi kyllä sukkelasti. Ei jäänyt isännälle paljon muuta hommaa, kuin olla vahdissa, että homma sujuu - ja sujuihan se. Mutta ensin hetki taaksepäin - tälläinen näkymähän meillä oli syyskuussa 2015. Eipä tuosta paljon sammalainen katto näy, mutta ei näy paljoa koko mökistäkään. :-) Kun sitten kattofirman poijaat saapuivat, olikin edessä pieni, yhden koivun kokoinen, ongelma. Eipä tuosta isolla kuorma-autolla sitten mennäkään. Ammattimieshän siihen apuun tarvittiin, kun sattui puu olemaan sitten vielä sähkölinjojen välissä. Mutta tunti ja puu oli kaadettu! Loistavaa työtä kerrassaan! Sitten alkoikin itse katon entraus. Isäntä itsehän oli jo aikaisemmin purkanut

Onhan ollut vuosi...

Todella, hävettää, kun katsoo Harjunmajan blogin päivitys"ahkeruutta" - lähes vuosi päässyt viilettämään ohi aivan huomaamatta. No, onhan meillä paljon tapahtunut -vuoden sisällä ollaan remotoitu yksi kaupunki asunto, muutettu  ja avattu kahvila - äkkiäkös siinä vuosi hurahtaa! Emäntä piti myös varsin Sääksmäki aiheisen näyttelyn Valkeakosken kaupunginkirjastossa - Mikko Carlstedt 125v. Näyttelyssä oli Mikko C:n teoksia pääosin Sääksmäen Huittulan maisemista ja Harjunmajan emäntä kirjoitti niihin runotekstit. Oli ilo saada toteuttaa tuo näyttely. Taas tuli huittulalaisuuteen uutta näkökulmaa. Harjunmajassa on vietetty aikaa välillä enemmän, välillä vain piipahtaen. Kesäksi isäntä rakensi etelärinteeseen upean terassin, jonne tehtiin kierrätysmaterialeista = kuormalavoista oleskelunurkka. Tukeva ruokailuryhmä löydettiin kotimaiselta Tammiston puulta, kyllä on ollut hyvä valinta! Grillikausi avattiin jo huhtikuun alussa ja meillä on tapana Harjunmajassa nauttia ulkoruokin