Siirry pääsisältöön

Onhan ollut vuosi...

Todella, hävettää, kun katsoo Harjunmajan blogin päivitys"ahkeruutta" - lähes vuosi päässyt viilettämään ohi aivan huomaamatta.
No, onhan meillä paljon tapahtunut -vuoden sisällä ollaan remotoitu yksi kaupunki asunto, muutettu  ja avattu kahvila - äkkiäkös siinä vuosi hurahtaa!
Emäntä piti myös varsin Sääksmäki aiheisen näyttelyn Valkeakosken kaupunginkirjastossa - Mikko Carlstedt 125v. Näyttelyssä oli Mikko C:n teoksia pääosin Sääksmäen Huittulan maisemista ja Harjunmajan emäntä kirjoitti niihin runotekstit. Oli ilo saada toteuttaa tuo näyttely. Taas tuli huittulalaisuuteen uutta näkökulmaa.
Harjunmajassa on vietetty aikaa välillä enemmän, välillä vain piipahtaen.
Kesäksi isäntä rakensi etelärinteeseen upean terassin, jonne tehtiin kierrätysmaterialeista = kuormalavoista oleskelunurkka. Tukeva ruokailuryhmä löydettiin kotimaiselta Tammiston puulta, kyllä on ollut hyvä valinta!

Grillikausi avattiin jo huhtikuun alussa ja meillä on tapana Harjunmajassa nauttia ulkoruokinnasta aina mahdollisuuksien mukaan. Kesällä usein syötiinkin kaikki ruokailut aamiaisesta iltapalaan ja yömyssyyn pihalla.

Kuva on otettu 14.4.-18, jolloin illan hämärtyessä avasimme grillikauden lohimakkaroilla ja salaatilla saunan päälle. Ilta on ihanan lämmin ja kuuntelimme lintujen iltakonserttia.



Lämmin kevät sai Kiiliänmäen kukkimaan. Ensimmäistä kertaa maasta nousivat myös itsekasvatetut tulppaanit - oi sitä iloa! Kukkaloisto seuraavissa kuvissa:




Kauniista kesästä oli ilo nautti terassilla loikoillen. Isäntä hankki itselleen oikein kunnon riippukeinun ja emäntäkin sai syntymäpäivälahjaksi oman lepotuolin.




Syksyä kohti käydessä ahersi isäntä pihatöissä ja talo sai komean portin. Pysyy talonvahti Pepi nyt varmasti oman pihan puolella! Talon taakse kohti harjun lakea, emäntä askarteli yhden perennapenkin lisää ja mielenkiinnolla odotetaan mitä sieltä ensi keväänä nousee.




Jo käydään kohti talvea. Isäntä on huolehtinut katolta roskat pois, emäntä on kerännyt syksyn yrttisatoa talteen ja harjulenkillä käydään hakemassa energiaa arkeen. Myös tänä syksynä Alli-korppi kävi näyttämässä emännälle metsässä erikoisia sienipaikkoja - Jänönkorvahan se siinä!


Jos joskus sattuu olemaan sellainen keli, että pihahommat ei houkuta,voi aina uppoutua historian lehtien syövereihin... Kuka oli neiti Nordenswan? Entä Axel Gabriel Silfenstoppen...? Kirjoittiko Carolina Carlstedt runoja...? 1700- ja 1800 luvun ruotsin kielisiä kirjoituksia on oma haasteensa tutkia, mutta mielenkiintoista - niiiiin mielenkiintoista.



Sauna - siinä se on Harjunmajan sydän. Me ei televisiota tarvita eikä paljon muutakaan viihdettä. Me laitetaan sauna lämpiämään. Juhannussaunaan kuuluu tietysti koivuvihdat. Välillä tehdään vihta myös pihlajasta tai mustikasta. 
Erilaista löytyistä nautitaan - on olutlöylyjä ja tervelöylyjä. 
Se meidän viihdettä, parasta sellaista. 
Toisinaan saunassa suunnitellaan tulevaisuuden kuvioita, toisinaan istutaan vaan hiljaa ja nautitaan.
Jo alkaa olla eksoottiset kelit käydä ulkona taivasalla pesulla. Mutta on siinä oma askeettinen viehätyksensä.
Taivas kattona ja välillä iltasella jo tähtitaivaan alla. 
Se on se meidän juttu.


Kommentit

  1. Olipas kiva postaus! Hyvää lokakuun loppua!

    VastaaPoista
  2. Kellonaika vähän heittää jostain syystä. Kello oli 23.10, kun tuon edellisen kommentin julkasin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Niin meni pandemiavuosi, mutta Harjunmajassa elo on varsin turvallista!

 Mitä tehtiin Harjunmajassa erityisen paljon vuonna 2020... Etätöitä! Kyllä, emäntä sekä opiskeli että teki etätöitä Harjunmajan turvallisella karanteeni alueella niin kesällä kuin syksyllä.  Toki tehtiin myös paljon muuta, esimerkiksi yrttien kasvatusta. Emäntä ihan itse, omin pikkukätösin näppärästi nikkaroi kierrätysmateriaaleista > kuormalava, vanhoja ikkunoita, vanha hyllyn pätkä ja purkulautaa.... yrttilaatikon. Laatikossa kasvoi rosmariinia, oliiviyrttiä ja basilikaa. Viereisessä yrttilaatikossa kasvoi ruohosipuli, lipstikka ja huikea suklaaminttu.  Suklaaminttu kasvoi niin upeasti, että sitä saatiin kerätä useampi sato kesän ja syksyn aikana.  Basilika kasvatettiin itse siemenestä, mutta muut yrtit ostettiin Valkeakosken torilta forssalaiselta taimimyyjältä, jolta jo edellisenä vuotena oltiin ostettu hyvälaatuisia taimia.  Laatikoiden vierestä löytyy vielä maasta mäkimeiramia sekä sitruunamelissaa.  Kaikista näistä yrteistä ollaan nyt talven keskellä saatu nauttia ihania yrt

Ny se o valmis! Tulkoon tuiskut ja tuulet, sateet tai porottavat auringon säteet!

Jaa, että mikä on valmis?! No Harjunmajan uusi uljas katto - tai, korjattakoon sen verran, että katto on kyllä muilta osin sama, kuin ennenkin, mutta siinä on uudet komeat kattotiilet ja tietysti ajanmukaiset rännit. Mutta on se sitten komee!! Ja kun Kattokeskus sitten viimein pääsi ihan pihaan saakka, niin homma kävi kyllä sukkelasti. Ei jäänyt isännälle paljon muuta hommaa, kuin olla vahdissa, että homma sujuu - ja sujuihan se. Mutta ensin hetki taaksepäin - tälläinen näkymähän meillä oli syyskuussa 2015. Eipä tuosta paljon sammalainen katto näy, mutta ei näy paljoa koko mökistäkään. :-) Kun sitten kattofirman poijaat saapuivat, olikin edessä pieni, yhden koivun kokoinen, ongelma. Eipä tuosta isolla kuorma-autolla sitten mennäkään. Ammattimieshän siihen apuun tarvittiin, kun sattui puu olemaan sitten vielä sähkölinjojen välissä. Mutta tunti ja puu oli kaadettu! Loistavaa työtä kerrassaan! Sitten alkoikin itse katon entraus. Isäntä itsehän oli jo aikaisemmin purkanut