torstai 24. elokuuta 2017

Ny se o valmis! Tulkoon tuiskut ja tuulet, sateet tai porottavat auringon säteet!

Jaa, että mikä on valmis?! No Harjunmajan uusi uljas katto - tai, korjattakoon sen verran, että katto on kyllä muilta osin sama, kuin ennenkin, mutta siinä on uudet komeat kattotiilet ja tietysti ajanmukaiset rännit.
Mutta on se sitten komee!! Ja kun Kattokeskus sitten viimein pääsi ihan pihaan saakka, niin homma kävi kyllä sukkelasti. Ei jäänyt isännälle paljon muuta hommaa, kuin olla vahdissa, että homma sujuu - ja sujuihan se.

Mutta ensin hetki taaksepäin - tälläinen näkymähän meillä oli syyskuussa 2015. Eipä tuosta paljon sammalainen katto näy, mutta ei näy paljoa koko mökistäkään. :-)Kun sitten kattofirman poijaat saapuivat, olikin edessä pieni, yhden koivun kokoinen, ongelma. Eipä tuosta isolla kuorma-autolla sitten mennäkään. Ammattimieshän siihen apuun tarvittiin, kun sattui puu olemaan sitten vielä sähkölinjojen välissä. Mutta tunti ja puu oli kaadettu! Loistavaa työtä kerrassaan!
Sitten alkoikin itse katon entraus. Isäntä itsehän oli jo aikaisemmin purkanut ja muurannut piipun uusiksi... Ja emäntää "hiukan" kauhistuttanut katsella isännän puuhia...Kattokeskus teki työn 1,5 päivässä. Ensimmäisenä päivänä vanhat tiilet pois, uudet ruoteet ja uudet tiilet. Toiselle päivälle jäi sitten viimeistelyhommat, rännit ym.
Ja onhan se lopputulos ihan mahtavan huikean hieno! Kuvassa vintin ikkuna on vielä kesken, mutta kirjoitushetkellä sekin on jo valmis.


Menisin veikkaamaan, että ei tarvitse meidän elinaikanamme uutta kattotiiliä uusia, niissä kun taisi olla 25 vuoden takuu. :-)

Isännän kesälomasta on takana puolet... Mitähän loman toinen puolisko tuo tullessaan?! :-D

Ps. Sillä aikaa, kun isäntä on ollut osallisena kattoremontissa, on emäntä keskittynyt pääasiassa puutarhan sisustushommiin. Vanhaa kiviaitaa on tullut esiin haravoimalla ja tälläinen pieni "syvennys" on alkanut muodostua emännän "lukunurkaksi". Ja Pepi tietysti häärii emännän kaverina puutarhahommissa.Niiiiiiiin ja ollaan me iltaisin sisälläkin jotain pientä sisustushommaa puuhailtu...

Isännän loistokeksintö oli jääkaapin alle kuormalavoista tuunattu koroke, joka on pyörien päällä eli helppo siirtää ja hyllylle mahtuu mukava määrä viinipulloja säilöön!Ja niitä muita pieniä sisustusjuttuja mm.paikallisesta Pientä ja kaunista puodista Voipaalan Pakarista.
Naulakot olivat talossa jo ennessään, pienet ruusutaulut on isännän Eeva-äidin käsialaa.1 kommentti:

  1. Olipa mahtava kertomus! Ja tuo kuormalavahomma - 10 pistettä!

    VastaaPoista